2 december 2011
20:00

Härryda IF

Referat: Skår IBK - Härryda IF

Eftersom jag inte deltog i matchen i fredags så fick Jonas Odelson den stora äran att skriva referat:

Fredagen den 2 december åkte Härrydas tappra krigare ut på vischan för bortamatch mot Skår IBK. Vi hade ett på papperet bra lag men började lite svajigt med ett mål i baken efter 17 sekunder. Skår startade i ett rasande tempo och vi hängde inte riktigt med och föll tillbaka långt med laget. 2-0 kom också efter ett tapp av boll på mittplan. Till slut kom reduceringen efter mål av Bäck. Matchen rullade på och präglades av lite rörigt och odisciplinerat försvarsspel från Härryda. I tredje perioden föll dock bitarna på plats. När det var ca 8 minuter var ställningen 3-5 och Skår åkte på en utvisning och matchstraff. I det efterföljande powerplayet lyckades så Berggren trycka in en 4-5 reducering. Bara några minuter senare lyckades återigen Berggren skjuta hål på Skårs blonderade keeper och kvittera till 5-5. Nu var stämningen på topp och den blev inte sämre när Mats drog fram som en plog och frispelade Foppa som iskallt drog målvakten och rakade in 6-5 med 10 sekunder kvar. Skår tog ut målvakten men lyckades aldrig få fatt på bollen. Istället kunde Andy fösa in 7-5 någon hundradel innan full tid.

+++ Lagmoralen, återigen en upphämtning från underläge
++ Tredjefemmans jobb sista halvan den tredje perioden
+ Janne, höll upp händerna bättre och höll Härryda kvar i matchen med ett par fina räddningar